Samen parkinson de wereld uitfietsen

Op zaterdag 2 september 2023 staan we weer op de trappers in Valkenburg om parkinson de wereld uit te fietsen tijdens BikevoorParkinson. Ben jij er ook bij?

BikevoorParkinson is hét jaarlijkse unieke fietsevenement waar mensen met parkinson(isme), naasten, zorgverleners en iedereen die deze mensen een warm hart toedraagt samenkomen. Met als doel samen een gezellige dag fietsen in de heuvels van Zuid-Limburg en geld ophalen voor een mooi parkinsonproject. Schrijf je in, start een actie of steun een actie en draag ook een steentje bij.

Het doel

Steeds vaker treft parkinson mensen die vol in het leven staan. Speciaal voor hen fietsen we dit jaar voor een online informatie- en ontmoetingsplatform op de website van de Parkinson Vereniging. Op het platform kan iedereen terecht voor begrijpelijke, relevante informatie over thema’s als kinderen, sporten, seksualiteit en meer. Lees hier meer over het doel van dit jaar.

De dag

Je bent gewend dat je tijdens jouw inschrijving kiest welke afstand je fietst. Dit zorgde ervoor dat het zo belangrijke gevoel van 'samen parkinson de wereld uitfietsen' na de start een beetje verwaterde omdat iedereen zijn eigen weg ging. Maar daar komt dit jaar verandering in.

  1. We verzamelen in de ochtend bij het Shimano Experience Center.
  2. Je kiest niet meer vooraf een bepaalde afstand. We fietsen in lussen van verschillende niveaus. Elke lus is tussen de 30-45 km lang.
  3. Alle lussen komen samen bij Shimano, daar zie je dan weer andere BikevoorParkinson-fietsers en kun je wat eten en drinken bij de verzorgingspost.
  4. Welke lus, wanneer je aan een lus begint en met wie je op 2 september fietst beslis je helemaal zelf.
  5. Uitgefietst? Dan ga je voor de finalelus richting de finishlocatie: Landal Kasteeldomein de Cauberg.

Klik hier voor een grote weergave.

Tussen de lussen door is er van alles te beleven bij het Shimano Experience Center. Je kunt er een hapje eten, wat drinken en er staan verschillende stands.

Veel succes met de voorbereiding!

Heb je vragen? Mail ons!

Lees meer Lees minder
van totaal € 70.000 (36%)
Bekijk alle

Start een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas, je kookclub of je popkoor. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Fiets mee!
Bekijk alle

Miriam

01-06-2023 | 23:35 Aan: De fietsende zusters