Expertiseplatform voor arbeid en parkinson

Werk is voor veel mensen een belangrijk onderdeel van het leven. Maar wat als werken ineens niet meer kan zoals je dat gewend was? Parkinson treft steeds vaker jonge mensen; mensen met een baan, mensen die graag blijven werken. De diagnose parkinson heeft onherroepelijk invloed op iemands werkende leven en roept veel vragen en onzekerheid op. Wanneer vertel ik het? Wat kan? Wat mag? Wat moet? Wat zijn de gevolgen als ik mijn werk niet meer (volledig) kan blijven doen?

Tijdens BikevoorParkinson 2020 haalden we geld op voor de bouw van het ‘Expertiseplatform voor Parkinson en Arbeid’. ‘Het Expertiseplatform voor Parkinson en Arbeid’, een initiatief van ParkinsonNet en de Parkinson Verenging, richt zich volledig op het thema Parkinson en Werk. Met een goed toegankelijke informatieportal, een helpdesk, workshops en opleidingen. Voor mensen met parkinson, voor werkgevers en (zorg)professionals.

Update maart 2020

Het aantal werkenden met parkinson groeit. Bij alle betrokkenen leven veel vragen over de gevolgen die parkinson op lange of korte termijn heeft op het werk. Om die reden haalden we in 2020 tijdens BikevoorParkinson geld op, om mensen hierbij te ondersteunen. De Parkinson Vereniging en ParkinsonNet geven dit innovatieve project samen vorm. De Parkinson Vereniging in de vorm van een informatieportaal. ParkinsonNet in de vorm van opleidingen voor zorgverleners. Het platform moet uiteraard aansluiten op de wensen en behoeften van alle betrokken mensen. Hiervoor organiseren we op 25 maart aanstaande een inspirerende werkconferentie. Uw kennis en ervaring delen? Lees hier de uitnodiging.