Over ons

BikevoorParkinson komt ieder jaar tot stand door een samenwerking van verschillende partijen, te weten:

ParkinsonNet

ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van parkinsonpatiënten. Meer dan 3.400 zorgverleners (onder andere neurologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en verpleegkundigen) zijn aangesloten bij dit netwerk.

Ons streven is dat iedereen met de ziekte van Parkinson of een atypisch parkinsonisme de allerbeste zorg krijgt die mogelijk is. Dit doen we onder meer door de expertise te vergroten van zorgverleners middels scholingen, het ParkinsonNet jaarcongres en door onderzoek. We faciliteren een optimale samenwerking tussen de zorgverleners en maken de kwaliteit van de aangesloten zorgverleners transparant.

Parkinsonpatiënten en verwijzers kunnen daardoor gemakkelijk op zoek naar zorgverleners die gespecialiseerd zijn in de behandeling van de ziekte van Parkinson.

ParkinsonNL

 

ParkinsonNL is een onafhankelijke organisatie, die fondsen werft voor onderzoek, innovatie en voorlichting. Om dit te bereiken, start en stimuleert ParkinsonNL nieuwe samenwerkingen. De stichting heeft ten doel het financieren van projecten die bijdragen aan het bestrijden van de oorzaken en gevolgen van de ziekte van Parkinson en parkinsonismen, alsmede het verbeteren van de kwaliteit van leven en zorg voor mensen met parkinson(ismen)

The PEPR Company

The PEPR Company organiseert naast Wielerfestival Cauberg, waar BikevoorParkinson onderdeel van is, verschillende evenementen in binnen- en buitenland. Door hun jarenlange ervaring, dynamische team en motivatie weten zij van iedere editie van BikevoorParkinson weer een feest te maken!