Koffie en Lekkers

Koffie en Lekkers trapt voor Patrick

Opgehaald

1.640
32% bereikt van het totaalbedrag € 5.000

Patrick is eind 2019 komen werken bij Koffie en Lekkers, een koffie en lunchroom met dagbesteding in De Rijp.

Patrick was enige tijd daarvoor gediagnosticeerd met de ziekte van parkinson. Hij was toen 47 jaar, gelukkig getrouwd met Simone en 3 opgroeidende kinderen. Jarenlang had Patrick hard gewerkt en kwam nu in 1 keer thuis te zitten. Het werken bij Koffie en Lekkers betekende voor Patrick structuur, zinvolle dagbesteding en de sociale interactie met collega's. 

Parkinson is de snelst groeiende hersenziekte van dit moment. Een neurologische aandoening die steeds meer jonge mensen treft. Parkinson uit zich vaak in de vorm van een bewegingsstoornis, waarbij zenuwcellen in je hersenen in snel tempo afsterven. Daardoor krijg je veel verschillende klachten, zoals beven, stijve spieren, evenwichtsproblemen en te weinig of traag bewegen.

De afgelopen jaren hebben wij Patrick meegemaakt als een opgewekt en positief iemand. Altijd bereid om een ander te helpen, een zeer betrokken en actieve vader en echtgenoot.  Maar ook iemand die worstelde met zijn ziekte. Iedere keer opnieuw een balans tussen inspanning en ontspanning moeten vinden. Iedere keer de confrontatie dat functies afnemen. Iedere keer een nieuw evenwicht moeten vinden in de grote hoeveelheid medicatie welke hij moet nemen. 

Wij hebben groot respect voor Patrick, hoe hij probeert zijn ziekte te aanvaarden, want accepteren doet hij nooit. Patrick gaat door met het zoeken naar verbeteringen, personal training, logopedie, begeleiding, boksen voor parkinson, dansen, zingen en spinning. Patrick zet alles op alles voor een zo'n optimaal mogelijk bestaan. Maar de realiteit is hard en zijn functioneren gaat achteruit. De behandelmogelijkheden middels medicatie lopen op zijn eind. Patrick heeft dan ook het besluit genomen om zich te laten opereren en staat op de wachtlijst voor een hersenoperatie met de hoop dat zijn klachten zullen afnemen. De ziekte parkinson is helaas niet te genezen. 

Patrick gaat een zeer spannende periode tegemoet, maar Patrick blijft Patrick en vertelde tijdens de koffie enthousiast mee te willen doen aan Bike voor Parkison. Hierna was meteen ons hele team enthousiast om dit SAMEN te doen. Laten wij hem steunen en mee fietsen met Bike voor Parkison. Natuurlijk hopen wij ook geld in te zamelen voor dit fantastisch goede doel. 

Steun Patrick en steun Stichting ParkinsonNL, een ANBI gecertificeerde stichting. 

Wij hopen van harte dat u een donatie wil doen om dit te steunen. Omdat wij als team gaan fietsen, gaat onze voorkeur er naar uit dat u aan het team donneert ipv de teamleden individueel. Alvast hartelijk dank!