Op de pedalen voor Parkinson(isme)

Frank Lucassen

( Lid van team: team FRANK )

Opgehaald

8.479
211% bereikt van mijn streefbedrag € 4.000
Afgesloten Je kunt niet meer doneren

Al tientallen jaren kampte ik met allerlei klachten. Druk met gezin, werk en vrijwilligerswerk binnen kerk en landelijk kinderwerk, ploeterde ik voort. Na een burn-out (nu verklaarbaar) werd het elk jaar zwaarder om het vrijwilligerswerk voort te zetten en moest ik steeds meer taken één voor één gaan neerleggen.
Toen in 2018 de diagnose ziekte van Parkinson kwam was er opluchting, omdat nu duidelijk was waar alle klachten vandaan kwamen. We hebben er even een traan om gelaten…en weer door, omdat we wisten God is erbij! Pluk de dag werd ons motto!

Intensief bewegen verbetert de hersenfuncties doordat het compensatievermogen gestimuleerd wordt. Hierdoor kunnen symptomen stabiliseren/verminderen. Dus ook al gaat het ziekteproces door, omdat er nog steeds geen geneesmiddel gevonden is, stilzitten was voor mij geen optie. Sporten werd een ‘medicijn’, naast mijn andere medicatie.
Na vierentwintig jaar werkzaam te zijn geweest bij het DC van Jumbo Supermarkten, brak ook daar de tijd aan dat ik mijn werkzaamheden moest opgeven. Sinds anderhalf jaar bestaat mijn dagelijkse werk uit nog intensiever en frequenter sporten om onder de omstandigheden zo ‘gezond’ mogelijk te blijven. Dat doe ik o.a. door met veel plezier te fietsen.

Parkinson(isme) is een invaliderende, progressieve ziekte en Bike4Parkinson heeft als doel om de zorg voor mensen met Parkinson(isme) en hun kwaliteit van leven te verbeteren. Uiteindelijk hoop ik dat er voor de volgende generaties een geneesmiddel komt om deze ziekte de grond in te trappen.
Daar is veel geld voor nodig...en JOUW HULP!
Ik ga, samen met anderen, de uitdaging aan om tijdens B4P de kilometers te trotseren in het Limburgs heuvellandschap.
Wil jij helpen, door te zorgen dat elke zweetdruppel niet voor ‘niks’ is gefietst?!


Bekijk alle

The day after

03-09-2023 | 10:00 Uur
Ik geniet nog na van alle foto's en filmpjes die gisteren gemaakt zijn. Ik voel me prima. Spieren wat stijver dan normaal, maar dat hoort erbij na zo'n uitdaging. Ik kijk terug met een heel voldaan gevoel. In totaal 49,47 kilometers afgelegd. En flink wat hoogtemeters getrotseerd. Gisteren werd het totaal bedrag van €196.724 bekend gemaakt dat opgehaald is. Geweldig!!! Zojuist zie ik dat de teller zelfs al op €202.740 staat. En jullie hebben daaraan bijgedragen. Ik mocht heel veel donaties ontvangen. Ook heel veel anonieme donaties. Via deze weg wil ik iedereen super bedanken voor jullie bijdrage. Of het nu een klein bedrag was of een reuze donatie, elke cent is door mij enorm gewaardeerd. Duizendmaal dank allemaal!!! Dankzij jullie bijdrage kan de zorg voor de mensen met Parkinson verbeterd worden. En, als mijn gezondheid het toe laat, blijf ik fietsen en hoop ik ook volgend jaar weer op de trappers te stappen...totdat er een medicijn gevonden is om Parkinson te stoppen!  Zometeen gaan we terug naar huis, en is dit avontuur afgesloten en stoppen ook mijn blogs van Bike4Parkinson. Dank ook voor de vele positieve reacties hierop. Mensen geven aan meer inzicht te hebben gekregen over hoe het is om te leven met Parkinson. We overdenken of we doorgaan met blogs schrijven, maar dan over het leven van alledag met Parkinson. Laat even weten als je interesse hebt om deze blogs te ontvangen, door een persoonlijk appje naar mij of Jet te sturen.  Tegen de rest zeg ik: dit was het en hopelijk tot volgend jaar! En nogmaals super bedankt voor jullie support!!!  

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer