T

Theo's team

Parkinson de wereld uit fietsen!

Opgehaald

1.800
120% bereikt van het totaalbedrag € 1.500
Afgesloten Je kunt niet meer doneren

Op 2 september fiets ik met mijn fietsmaatje tegen Parkinson!

 

Ik kreeg enkele jaren geleden allerlei vage klachten. Collega’s en vrienden zagen dat het niet goed zat en vroegen of het wel goed met me ging. Ook zelf merkte ik dat ik langzamerhand steeds meer klachten kreeg. Ruim 15, bleek, toen ik de klachten opschreef.

 

Met dit lijstje klachten ging ik naar mijn huisarts. Eerst dacht ik zelf nog aan stress gerelateerde klachten. Maar na enkele testjes vertelde mijn huisarts dat de klachten op mijn lijstje horen bij Parkinson. De huisarts verwees me naar een neuroloog. Ook deze deed enkele testjes en al heel snel volgde de diagnose. Parkinson. De neuroloog vertelde dat ik de ziekte waarschijnlijk al een jaar of zes had, gezien de klachten van de afgelopen tijd. Al voelde dit als een zware teleurstelling, het verklaarde wel veel.

 

Wat nu?

 

Bewegen heeft echt zin! Door te bewegen probeer ik mijn klachten te beperken. En dit werkt. Onder begeleiding van een gespecialiseerd fysiotherapeut in begeleiden van Parkinsonpatiënten, oefen ik met onder andere cardiotraining en balans oefeningen. Ook in mijn privéleven beweeg ik veel. Zo wandel en tuinier ik regelmatig. Daarnaast oefen ik diverse sporten uit, zoals fietsen, tennis, golf en boksen.

 

Parkinson is een progressieve ziekte. Er wordt nog heel veel onderzoek gedaan om de klachten te beperken. Daar is veel geld voor nodig.

 

Dit jaar staat in het teken van Parkinson vol in het leven. Onderzoekers helpen het leven met Parkinson draaglijker te maken. Dat ervaar ik en dat gun ik iedereen. Daarom fietsen wij tegen Parkinson.

 

Help je mee het streefbedrag te halen? Klik dan op de Doneer knop.

 

Dank je!