Kies je eigen route

Kom genieten van de mooiste routes door het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland en de grensregio met alle bekende beklimmingen uit het Amstel Gold Race parcours en verwonder je over de prachtige vergezichten onderweg. BikevoorParkinson en Wielerfestival Cauberg serveren het vertrouwde spervuur aan klimmetjes op de smalle wegen van Zuid-Limburg. Je bepaalt zelf welke afstand je fietst! We hebben de volledige toertocht (+/-165km) opgesplitst in 4 losse lussen van elk 30 tot 45 kilometer. Rustig beginnen? Dan kies je gewoon voor één enkele lus. Wil je kilometers maken? Dan fiets je de 4 lussen achterelkaar! 

Shimano Experience Center is de start van alle lussen en tevens vaste verzorgingspost. Na elke lus kom je namelijk weer terug bij Shimano Experience Center. Je kunt er dan voor kiezen om iets te drinken of te eten. Maar je kunt ook door met de volgende lus naar keuze. Klaar? Dan kies je voor de finale lus richting de finishlocatie: Landal Kasteeldomein de Cauberg.

Alle Lussen Samen: Toertocht 165 km

Route onder voorbehoud!

De echte bikkels rijgen alle lussen aan elkaar. We hebben een aantal lussen voor je uitgestippeld die je niet snel zal vergeten! Naast de adembenemende landschappen en kastelen die je onderweg tegenkomt, krijg je maar liefst 1730 hoogtemeters voor je kiezen, waarvan 530 in één lus! Durf jij het aan?

Kenmerken van deze gecombineerde 165 km route:

  • 1730 Hoogtemeters

Klik hier voor een grote weergave.

Lus Grensverleggend: Toertocht 45 km

Route onder voorbehoud!

"Fietsen in Zuid-Limburg is toch een beetje alsof je in het buitenland bent." Die horen we vaker! Deze lus neemt je écht mee over de landsgrenzen om dat gevoel extra kracht bij te zetten. Zo verken je per racefiets niet alleen het Zuid-Limburgse heuvelland, maak ook de Belgisch Voerstreek!

Kenmerken van deze 45 km route:

  • 520 Hoogtemeters

Klik hier voor een grote weergave.

Lus Verborgen Beklimmingen: Toertocht 41 km

Route onder voorbehoud!

Deze legt je een flink aantal beklimmingen voor de pedalen. Binnen de 41 kilometer lange lus, mag je maar liefst 530 hoogtemeters trotseren. Op zichzelf al een pittige lus! Maar combineer je deze met de lus 'Grensverleggend', dan heb je een stevige route te pakken.

Kenmerken van deze gecombineerde 41 km route:

  • 530 Hoogtemeters

Klik hier voor een grote weergave.

Lus Kastelenroute: Toertocht 44,8 km

Route onder voorbehoud!

Deze zeer bijzondere route, neemt je mee langs een aantal van de mooiste kastelen en landhuizen van Limburg. Sportief fietsen in Limburg met een cultureel randje. Zo neemt deze route je o.a. langs Kasteel Cortenbach, huis Genbroek, Kasteel Terworm, Kasteel Hoensbroek en uiteraard de Kasteelruïne in Valkenburg.

Kenmerken van de 44,8 km route:

  • 395 Hoogtemeters

Klik hier voor een grote weergave.

Lus Vlak: Toertocht 32 km

Route onder voorbehoud!

Nog weinig fietservaring? De eerste van het seizoen? Even bijkomen? Of gewoon de benen warmdraaien voor de komende 130km? Wat je reden ook is om te kiezen voor deze vlakke lus, hij stelt niet teleur!  We beginnen vrij snel met een klein klimmetje van max 3,9% om wakker te worden. De Rest van de route is het vooral genieten van het Zuid-Limburgse!  

Kenmerken van deze 32 km route:

  • 222 Hoogtemeters

Klik hier voor een grote weergave.

 

 

GPX-bestand Vlakke Lus Vlakke lus
GPX-bestand Kastelen lus Kastelen lus
GPX-bestand Grensverleggende lus Grensvr. lus
GPX-bestand Verborgen klimmetjes Klim lus
GPX-bestand Gravel lus noord Gravel noord
GPX-bestand Gravel lus zuid Gravel zuid