Team Koekie tegen Parkinson

Maureen Meekel

( Lid van team: Team Koekie )

Opgehaald

765
102% bereikt van mijn streefbedrag € 750
Afgesloten Je kunt niet meer doneren

2 september is het weer zover. Dan is team Koekie van de partij om een bijdrage te leveren aan de strijd tegen de ziekte van Parkinson.

Parkinson is een chronisch progressieve ziekte waarbij de patiënt steeds meer inlevert van zijn vermogen om zelfstandig te kunnen functioneren. Het tast je hele lichaam aan totdat je uiteindelijk niets meer kunt. Parkinson domineert het leven van de patiënt en zijn naasten. Verdriet, frustratie, boosheid, eenzaamheid, machteloosheid brengt het met zich mee.

We gaan er weer vol voor en hopen op flink wat support. Want dat is hard nodig om deze verschrikkelijke ziekte de kop in te drukken.

Veel Koekies hebben helaas zelf van dichtbij meegekregen hoe ingrijpend het is om te moeten leven met Parkinson.

Daarom fietsen wij voor, maar ook namens:

Hans, die 4 jaar geleden is overleden na 23 jaar tegen Parkinson te hebben gestreden en uiteindelijk niets meer kon. Hij verbind team Koekie als de partner van Hendrien, (schoon)vader van Monique, Daniëlle, Norbert, Karin, Margot en opa van Ilja, Jelle, Fem en Mila en zwager van Frank en (oud) oom van Maureen en Tjitske.

Marten, de schoonvader van Maureen en opa van Tjitske.

De vader en neef van Ankie.

De lieve vader van Frank (vorig jaar overleden), zijn lieve tante (zusje van zijn vader) 4 jaar geleden overleden. Zijn lieve oom (echtgenoot van dezelfde tante) die nog op zichzelf woont maar flink aftakelt en steeds minder kan.

Anneke (60), de lieve en flinke kano vriendin van Frank die 3 jaar geleden is overleden na een verschrikkelijke lijdensweg en in een tijd van 5 jaar van een super actieve vrouw in een compleet menselijk wrak veranderde.

Wij hebben gezien dat dit een ziekte is die zo mensonterend is dat niemand deze zou mogen krijgen.

Gelukkig hebben wij de kracht en de gezondheid nog om te strijden tegen deze vreselijke ziekte.

U kunt ons helpen door te doneren. Alle beetjes helpen en zijn zeer welkom!

Alvast heel erg bedankt!


Bekijk alle

Waarom de Bike voor Parkinson?

24-08-2023 | 10:00 Uur
... Dit is een vraag die ik regelmatig krijg. Daarom hier mijn verhaal. Helaas heb ik -zoals te lezen op onze actiepagina te veel in mijn omgeving gezien wat Parkinson met een patiënt en zijn/haar naasten doet, maar dat is niet mijn volledige motivatie. Zoals sommigen van jullie weten, maar lang niet bij iedereen bekend, heb ik in 2012 een ongeluk gehad waarbij ik lichamelijke beperkingen heb opgelopen. Dat in combinatie met een lichaam waarin spieren niet doen wat ze zouden moeten doen en afvalsoffen niet goed worden afgevoerd heeft ervoor gezorgd dat ik zowel in 2015 als in 2020 een intensieve revalidatieperiode heb mee gemaakt en nu nog altijd wekelijks fysiotherapie nodig heb om ervoor te zorgen dat de klachten niet verergeren. Wat is sinds 2012 enorm miste, was dat ik ondanks alle inspanningen niet meer kon sporten en fietsen. Gelukkig kon ik met mijn krukken nog wel kilometers wandelen, anders was ik gek geworden (denk ik). Tijdens mijn tweede revalidatieperiode in 2020 ging ik als supporter mee met Team Koekie en daar zag ik Parkinsonpatitiënten op aangepaste fietsen meedoen. Ik vertelde dit mijn ergotherapeut en hij heeft zo'n fiets voor me geleend, zodat ik dit kon uitproberen. Wat gaven deze paar meters door de ziekenhuisgangen me een heerlijk gevoel! En ik had er direct nog een revalidatiedoel bij: Zelf meefietsen in de Bike voor Parkinson 2021! En zo geschiede en dit jaar ga ik voor de derde keer afzien in het Zuid-Limburgse Heuvelland! Ik hoop dat jullie me willen steunen met een dondatie!Veel liefs, Maureen 

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer