Één dag even geen Parkinson, maar lekker fietsen!

Jan van Hasselt

( Lid van team: Het Glas is Altijd Vol )

Opgehaald

8.980
179% bereikt van mijn streefbedrag € 5.000
Afgesloten Je kunt niet meer doneren

13 Oktober 2015. De datum dat ik de diagnose Parkinson kreeg. Mijn wereld stortte in. 49 Lentes jong en nog veel plannen in het verschiet. En dan hoor je dat je én aan een progressieve én aan een ongeneeslijke ziekte lijdt. Oftewel zoals ik het zelf altijd uitleg er zijn twee dingen zeker als je Parkinson hebt. Je weet dat je nooit meer beter wordt én dat het iedere dag een beetje minder gaat.

Als je dat leest dan denk je misschien dat is iemand die bij de pakken neer is gaan zitten, maar niets is minder waar. Want ja ik heb Parkinson, maar ik doe er alles aan om de achteruitgang zo langzaam mogelijk te laten gaan. Mijn beste medicijn is dat ik 4 tot 6 keer sport in de week. Een keer spinnen, een keer pilates, op donderdag Parkinson boksen, zaterdag total fit in de sportschool en dan blijven er nog twee keer over om met mijn ElliptiGo naar buiten te gaan.

23 januari 2018. Noodgedwongen begin ik mijn eigen bedrijf Waste2Profit Consultancy. Ik kan gelukkig nog werken maar in de bv Nederland blijkt het lastig om een nieuwe werkgever te vinden nadat ik in 2017 ontslagen was. Twee jaar doorbetalen als ik in de ziektewet zou komen bleek een te grote drempel bij veel bedrijven. Gelukkig heb ik én een groot netwerk én inmiddels 30 jaar ervaring in de afval- en milieusector om als ZZP’er een salaris te kunnen verdienen.

23 maart 2022. De datum dat ik mijn Deep Brain Stimulation (DBS) operatie heb ondergaan in het HAGA-ziekenhuis in den Haag. Een dag om snel te vergeten, maar de operatie is geslaagd en ik kan, na een jaar van zoeken naar de juiste instelling, oprecht zeggen dat het goed met mij gaat.

Mijn elliptigo is mijn alles, zelfs de Limburgse heuvels heb ik er al 4 keer op bedwongen tijdens de Bike voor Parkinson en dit jaar gaat de 5e keer worden. Al voel ik wel dat het waarschijnlijk de laatste keer is. De energie en kracht trekt toch langzaam uit je lichaam en het is nu eenmaal zwaarder dan fietsen. Des te blijer ben ik dan ook dat we dit jaar met de lussen werken en minder hoogte meters.

Kijk op https://www.youtube.com/watch?v=ZxlCxNYiMyw voor een leuk filmpje over mijn eigen “Parkinson on Tour” in 2022 op twee elliptigoes. Een onvergetelijke tocht samen met mijn jongste dochter Lotte en mijn vrouw, andere dochter Anouk en overige familie en vrienden.

2 september 2023. De dag dat we ons weer met elkaar gaan inzetten om de kwaliteit van leven van mensen met Parkinson weer een beetje beter te maken. Samen met de inmiddels vaste leden van ons team van “HET GLAS IS ALTIJD VOL” gaan we de heuvels weer trotseren. Wij hebben er zin in, bedanken op voorhand al onze gulle sponsors en hopen dat we, net als de vorige jaren, weer een mooi bedrag mogen ophalen.

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer