B

Brenda op de fiets voor een goed doel!

Brenda Pistorius

( Lid van team: Pantein tegen Parkinson )

Opgehaald

685
105% bereikt van mijn streefbedrag € 650
Afgesloten Je kunt niet meer doneren

Op zaterdag 2 september gaan we onze krachten bundelen om de zorg voor mensen met de Ziekte van Parkinson en andere Parkinsonismen te optimaliseren door geld in te zamelen en samen te fietsen. Bij Pantein en de bijbehorende regio dragen we ook bij aan het optimaliseren van de Parkinson zorg door goede samenwerking tussen het Maasziekenhuis, zorgcentra, thuiszorg en de eerstelijnszorg. Het is daarom mooi om als zorgverlener namens deze zorgorganisatie tijdens het evenement Bike voor Parkinson ook een bijdrage te kunnen leveren.

Zelf ben ik het afgelopen jaar als specialist ouderengeneeskunde van Pantein aangesloten bij ParkinsonNet, daarnaast ben ik sinds juni van dit jaar gestart met wielrennen; dat maakt dat ik juist dit jaar graag meedoe aan B4P! Ik waardeer het enorm als je mij (of anderen/de organisatie) met een donatie steunt en ik zal daardoor extra gemotiveerd zijn om een mooie prestatie te leveren. Als je een donatie doet dan alvast hartelijk dank voor je bijdrage!


Bekijk alle

Nu al een mooie ervaring!

26-08-2023 | 09:39 Uur
Over 1 week gaat Bike voor Parkinson van start. Iedereen die al een donatie heeft gedaan wil ik hierbij enorm bedanken voor hun steun! Er is nu al een mooi totaalbedrag verzameld voor ParkinsonNL en de teller stijgt elke dag verder. Fijn dat hiermee een online informatie- en ontmoetingsplatform gerealiseerd kan worden voor mensen met parkinson(isme), waarmee hun leven geoptimaliseerd en hopelijk ook mooier gemaakt kan worden.  Deze actie heeft ook een positieve invloed gehad op mij persoonlijk. In de eerste plaats doet het me heel goed dat veel mensen deze actie steunen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik nu nog gemotiveerder ben om samen met alle anderen een mooie prestatie te leveren op zaterdag 2 september, mede hierdoor is Bike voor Parkinson voor mij nu al een hele mooie ervaring. Drie maanden geleden stapte ik voor het eerst in mijn leven, met knikkende knieën, op een racefiets. Twee maanden geleden ben ik daadwerkelijk begonnen met wielrennen en precies een maand geleden durfde ik het aan om me in te schrijven voor de geweldige actie: Bike voor Parkinson. Deze inschrijving in combinatie met de donaties hebben ervoor gezorgd dat ik mijn fietstraining geïntensiveerd heb. Toen ik 2 weken geleden aan het begin van mijn vakantie op het uitkijkpunt van de Posbank stond had ik nooit gedacht dat ik anderhalve week later op mijn racefiets dit punt zou bereiken. Het cliché is hierbij voor mij weer bevestigd dat je inderdaad meer kunt dan je (van tevoren) denkt en de foto van mijn fiets op het uitkijkpunt van de Posbank symboliseert dit voor mij.   Door de gefietste kilometers én hoogtemeters ben ik mijn woonomgeving (regio Nijmegen) ook anders gaan bekijken en de variatie van het landschap nog meer gaan waarderen. Het trotseren van de heuvels in deze regio heeft me ook doen realiseren dat het geloof in jezelf een belangrijke voorwaarde is om je doel te bereiken.   Dat fietsen en dus deze actie mensen met elkaar verbindt heb ik ook mogen ervaren; door mijn training kan ik sommige vrienden inmiddels ook fietsvrienden noemen. Verbinding is mijns inziens tevens de kern van deze actie en het goede doel. Het ontmoetingsplatform dat met het ingezamelde geld gerealiseerd kan worden zal mensen met parkinso(nisme) met elkaar kunnen verbinden. Het evenement B4P verbindt bovendien zorgverleners en andere betrokkenen met elkaar. Dit is ook precies wat er nodig is voor een optimale behandeling, zeker bij een complexe aandoening als parkinson(isme). En door de verbondenheid die de donateurs voelen met mensen die getroffen zijn door parkinson(isme) en/of de deelnemers is er al een flink bedrag verzameld voor ParkinsonNL. De veelheid aan de donaties is hartverwarmend. Dus mocht je nog niet gedoneerd hebben maar voel je wel verbondenheid met dit goede doel of de mensen die hierbij betrokken zijn dan is er nog tot 2 september de mogelijkheid om deze actie te steunen of deel te nemen. Ik kijk er naar uit om samen met alle betrokkenen er een hele mooie dag van te maken!  

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer