Blijf in beweging met lichaam en geest.

Anne Marie van den Berg

( Lid van team: Beste beentje voor  )

Opgehaald

2.848
94% bereikt van mijn streefbedrag € 3.000

Zomer 2022, heerlijk op vakantie in Frankrijk. Vreemd, m'n rechterarm trilt af en toe. Later wijst een vriend mij erop dat bij het wandelen mijn arm niet mee zwaait. Ik zou toch geen Parkinson hebben? Als logopedist was ik aangesloten bij ParkinsonNet en zag regelmatig mensen met die nare ziekte. Ik kende dus ook veel symptomen ervan én had een schrikbeeld bij het verloop van de ziekte. Na de zomer ging ik naar een neuroloog samen met mijn zoon. Deze verzekerde mij beslist geen Parkinson te hebben. Ik vertrouwde de zaak niet en heb een second opinion gevraagd. Een uitgebreid onderzoek en een tweetal scans zorgden ervoor dat ik op 1 februari de diagnose kreeg. Het voelde als een nachtmerrie. Ik zag mezelf bij wijze van spreken al in een rolstoel zitten. 

Hoe anders kijk ik er nu tegenaan. Ik heb de handdoek niet in de ring gegooid. Ik ben erover gaan praten met mijn dierbaren. Openheid is voor mij belangrijk. Ik ben erover gaan lezen, lid geworden van de Parkinsonvereniging. Ik ben nog meer gaan bewegen. Mijn allerbeste stap is het deelnemen aan Parkinsonboksen. Niet alleen door de sport zelf maar zeker ook door de lotgenoten die ik daar ontmoet, of liever gezegd de P-maatjes. We boksen fanatiek en hebben veel plezier met elkaar. We spreken elkaar tijdens de koffie na afloop en inmiddels ook daarbuiten. Een enorme rijkdom.

En nu heb ik besloten mee te doen aan Bike for Parkinson. Fietsen is niet mijn ding, ik heb er mijn hele leven een haat/liefde verhouding mee. Mijn vader was een fietsfanaat. Op z'n 92ste fietste hij nog van Hilversum naar Utrecht vv. Hij zou eens moeten weten dat ik in september de Cauberg op ga fietsen. Wat zou hij trots zijn! 

Vanaf nu moet er flink getraind worden om dat waar te maken. Samen met andere P-maatjes vormen we een team, Beste beentje voor. We hopen veel geld op te halen voor verder onderzoek naar de ziekte van Parkinson. Misschien maken we het nog mee dat de ziekte afgeremd kan worden. En een volgende generatie gun ik van harte dat de ziekte te genezen is.

Mijn motto is " blijf in beweging met lichaam en geest" 

Elke donatie is welkom

 

 

 

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer